26 Ocak 2009 Pazartesi

En iyiler2008’de çıkan en iyi iPhone uygulamalarından bazıları ;

Remote: iPhone’u bir uzaktan kumandaya çeviren bu uygulamayla bilgisayardaki müziğe hükmetmek mümkün.

ShoZu: İphone’un kamerasıyla çekilen fotoğrafları Facebook, blog, Flickr gibi bir foto paylaşım sitesine anında aktarabilirsiniz.

Stanza: Favorilerimden olan bu uygulama sayesinde iPhone bir elektronik kitap okuyucuya dönüşüyor. On binlerce bedava kitaptan istediğinizi indirebilirsiniz. Gutenberg arşivini özellikle tavsiye ederim. Klasiklerden yok yok...

Google Earth: Apple’ın patronu Steve Jobs’un, iPhone için yaptığı “Yaşamınız cebinizde” tanımını destekleyen bir uygulama. Google Earth, birçoğumuzun bilgisayarlarından aşina olduğu uygulamanın iPhone versiyonu. Uydu görüntülerinden dünyayı ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Pandora: Bilgisayardaki Pandora’nın iPhone uyarlaması da güzel bir müzik uygulaması. Sevdiğiniz şarkı ve grupları yazıyorsunuz, tarzınıza göre müzikleri bulup iPhone’unuzdan çalıyor.

Midomi: Müzik çalan bir hoparlöre iPhone’u tutun ya da telefonunuza bir melodi mırıldanın, Midomi şarkının ne olduğunu size bulsun. Şarkıyı tespit ettiği anda, onu satın almanız için sizi iTunes mağazasına yönlendirecektir.

AP Mobile News Network: Bir habercinin yanı sıra haberlere ilgili herkesin seveceği bu uygulama AP’nin son dakika haberlerini iPhone’a ulaştırıyor. BBC’nin benzer uygulaması da başarılı.

Ocarina: Mikrofona üfleyip ve ekrandaki dairelere basarak bir nefesli enstrüman gibi kullanabiliyor, telefonu çalabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder